Glasslottet

Glasslottet

By Jeannette Walls

  • Release Date: 2012-12-01
  • Genre: Biographies & Memoirs
Score: 4
4
From 8 Ratings
Ads Download now

Description

  Jeannette Walls voksede op med sine forældre, hvis idealisme og stædige insisteren på ikke at tilpasse sig var deres forbandelse så vel som deres redning. Rex og Rose Mary Walls lever som nomader med deres fire børn, flytter mellem ørkenbyer i USA og camperer i bjergene.
Rex er en karismatisk og genial mand, som, når han er ædru, erobrer sine børns fantasi, lærer dem fysik, geologi og sidst men ikke mindst at omfavne livet uden frygt. Rose Mary maler og skriver og har svært ved at udholde det ansvar, der er forbundet med en familie. At tilberede et måltid, som bliver spist på et kvarter, tiltaler hende på ingen måde, når hun i stedet kan male et billede, som måske vil vare evigt.
Da det romantiske ved nomadelivet falmer, trækker familien Walls sig tilbage til en trist mineby, stedet Rex har forsøgt at flygte fra hele sit liv. Familien går mere og mere i opløsning, og Jeannette og hendes søskende må klare sig selv; de sulter, de er møgbeskidte, de fryser og bor i et faldefærdigt hus uden vand og el. Men de klarer sig og kommer videre.
Det forbløffende ved Jeannette Walls beretning er ikke blot, at hun havde vilje og mod til at komme videre, men at hun beskriver sine forældre med en så dyb kærlighed og hengivenhed.
Glasslottet er en fortælling om triumf mod alle odds, men også en følsom og gribende beretning om kærlighed i en familie der på trods af dens åbenlyse fejl og mangler, gav hende en beslutsomhed til selv at skabe sig et godt liv.

"Den er vidunderlig, og du går glip af meget, hvis du ikke læser den."
- Femina * * * * * * (seks stjerner)

"Glasslottet er så sjov, at det gør ondt... Glasslottet er en af de sjældne bøger, man begynder forfra på, når man lige har læst den. Det er en morsom, varm og vanvittig bog..."
- Marie Louise Kjølbye, INFORMATION

"Det er en både sprudlende og rørende fortælling om en barndom, der skaber kreative, stærke, meget ensomme og evigt sultne mennesker."
– Birthe Strandby, 24 TIMER

keyboard_arrow_up